Rots en Water


Rots en Water


Voor wie is Rots en Water?


Het Rots en Waterprogramma is geschikt voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Rots en Water is erg effectief gebleken bij individuele trajecten voor het vergroten van zelfvertrouwen, assertiviteit en omgaan met pesten.


Waarom een Rots & Water training?


Rots en Water programma richt zich op bewustwording van eigen kracht en mogelijkheden en het vermogen om met andere mensen samen te spelen, samen te werken en samen te leven in een veranderende samenleving.


De training is gericht op het vergroten van het zelfvertrouwen, de zelfbeheersing en zelfreflectie. Voortbouwend op dit fundament is het mogelijk aandacht te hebben voor thema’s als veiligheid, assertiviteit, communicatie, verbondenheid en het vinden van een eigen weg.

Het doel is om vanuit kracht en rust contact te maken met anderen, zonder hierbij jezelf te verliezen. Het leert kinderen en jongeren op een authentieke manier samen werken, samen spelen en samen leven.


Sociale vaardigheden en een flexibele mentale weerbaarheid zijn van groot belang in onze snel veranderende maatschappij. Welke social vaardigheden moeten wij onze kinderen meegeven om zich staande te kunnen houden in een wereld die aan het veranderen is? Moeten zij weerbaarder (Rots) worden, of juist socialer( Water) worden, of wellicht een mengeling van beide? Het Rots en Water programma is het praktische antwoord op bovengenoemde vragen en problematiek geworden; krachtig en effectief door zijn eenvoud en breed inzetbaar.


Wat leren we met Rots & Water?


Rots en Water is een psycho-fysieke weerbaarheidstraining. Psycho fysiek betekent dat je door middel van lichamelijke oefeningen fysieke, mentale en sociale vaardigheden aanleert. Oefeningen (spel, oefeningen en simpele zelfverdedigingsvormen) worden afgewisseld door momenten van zelfreflectie en gesprekken. Tijdens deze training wordt er veel geoefend. Dit maakt de training niet alleen zeer effectief maar ook erg leuk om te volgen. De kinderen begrijpen door te ervaren! Dit onderscheidt de Rots & Water training van andere sociaal emotionele trainingen.


“Rots en Water is een zeer succesvol en effectief programma”.

Jij bent speciaal, er is er maar een zoals jij.

En alles wat je in je leven nodig hebt,

heb je altijd bij je.

Voeten om sterk te staan,

Een buik om sterk te zijn en om tot rust te komen.

Een hart om te openen, om van mensen te houden.

En een hoofd om te leren kiezen,

Tussen een rotsactie en een wateractie.